Воени шатори отпорни на фрагменти

Полиуретанската пена со затворени келии долго време беше позната по способноста за отпорност кон различни временски услови од големи размери. Како и да е, употребата на материјалот за подобрување на структурата на градбата не е истражена опширно. Овој краток преглед споменува случај на студија на Полиуретанска пена употребена во воените бази на војската на САД […]

Continue Reading

Полиуреа на ФИФА 2014 Светско првенство

 НАСТАН ФИФА Светското првенство е еден од најочекуваните спортски настани ширум светот. Нацијата и градовите домаќини ги носи до огромна гледаност. Во текот на подготовките на 2014 ФИФА Светското првенство, кое се одржа во Бразил, Рио Де Жанеиро го реновираше познатиот стадион Маракана, делот за прием на гости, правејќи го футуристички, естетски авантгарден, со што […]

Continue Reading